whatsapp
 evde yaşlı bakıcı

 

Evde yaşlı bakımı, yaşlı bireylerin kendi evlerinde yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bir hizmet ve süreçtir. Bu tür bakım, yaşlıların bağımsızlıklarını korumalarına ve güvende hissetmelerine yardımcı olurken, günlük ihtiyaçlarını karşılamayı içerir. Evde yaşlı bakımı aşağıdaki unsurları içerir: günlük bakım, ilaç yönetimi, beslenme, fiziksel aktivite, sağlık takibi, sosyal ve ruhsal destek, ev güvenliği ve hasta ve bakıcı eğitimi. Bu bakım, yaşlı bireyin bireysel ihtiyaçlarına ve sağlık durumuna bağlı olarak kişiselleştirilir ve genellikle aile üyeleri veya profesyonel bakıcılar tarafından sağlanır. Yaşlıların konforunu, güvenliğini ve yaşam kalitesini artırmayı amaçlar ve saygı, empati ve sabır gerektirir.

Atlasgrup yaşlı bakım hizmeti verirken yaşlının yakınlarından aldığı bilgiler ile yaşlının ihtiyacı olan en uygın bakıcı adayını yönlendirir.Yaşlı ve bakıcının uyum sürecinde yaşlı yakınları ile devamlı irtibat halinde kalarak gerektiğinde eleman değişimi yapar.******

Elderly care at home is a service and process that aims to help elderly individuals continue their lives in their own homes. This type of care involves meeting the needs of the elderly while helping them maintain their independence and feel safe. Home aged care includes the following elements: day care, medication management, nutrition, physical activity, health monitoring, social and spiritual support, home safety, and patient and caregiver education. This care is based on the individual needs of the elderly individual.